6 septembrie 2011

Silver Church “Opening Party” (text integral)

 Silver Church si-a deschis portile pentru o noua stagiune cu o petrecere de inaugurare care a avut loc vineri seara de la ora 22.00. Cu ocazia deschiderii noului sezon clubul a facut modificari atat in ceea ce priveste décorul  cat  si in ceea ce priveste meniul si modul de rezervare a  locurilor in separeu.  

Mare agitatie vineri seara in fata clubului Silver Church, unde cateva zeci de tineri asteptau nerabdatori momentul in care bodyguarzii de la intrare aveau sa deschida usa metalica. Dincolo de aceasta usa, petrecaretii sperau sa gaseasca un loc in care sa traiasca o noapte pe cinste. Caci, dupa o saptamana de munca, vineri seara, toata lumea vrea un singur lucru: sa se distreze  , si sa faca acest lucru cat mai bine, cat mai mult, cat mai intens.
In seara party-ului, cei patru bodyguarzi imbracati la costum, prezenti in fata localului, barile despartitoate, au facut au impresionat placut pe cei care au acolo pentru prima data. In jur plutea o atmosfera selecta. Fetele venisera imbracate casual-elegant iar majoritatea baietilor adoptasera un stil cat mai lejer. Mare ghinion au avut cei care nu au venit imbracati “adecvat” cel mai mult au avut de suferit  baietii care alesesera pantaloni trei sferturi sau pantaloni scurti si care nu au fost lasati inauntru, in pofida tuturor rugamintilor. In aceasta situatie s-a gasit si un tanar cu aspect de adolescent rebel care a venit imbracat in pantaloni trei sferturi in stilul hippie. Baiatul  s-a plecat si s-a  rugat de vreo trei ori de cei de la intrare sa-l lase sa intre, dar totul fara sucees, caci bodyguarzii au ramas neinduplecati. Alt caz a fost cel al unei fete care  i-a aruncat cu regret privirea de “nu am ce-ti face, mergi si te schimba” prietenului in pantaloni trei sferturi alaturi de care venise,  dupa ce acesta a fost atentionat de bodygurazi ca nu poate intra in tinuta respectiva. Baiatul nu a avut de ales,  si-a lasat iubita sa intre si a mers acasa sa se schimbe. 
Dupa ora 23 in fata clubului s-a format o mare coada  in timp ce  inauntru atmosfera incepea sa se incinga. Cei intrati au fost placut surprinsi de schimbarile pe care conducerea clubului le-a facut. De la intrare ajungeai intr-un mic hol apoi, in fata, o peluza din lanturi facea trecerea spre sala principala a clubului. La intrare erai intampinat de o tipa costumata gothic care  primea pe toata lumea cu un zambet si cu un “Bine ati venit!”.  Promoteritele de 1.80, superbe, din cap pana-n picioare, atrageau instantaneu privirile baietilor care intrau. Atmosfera de party era molipsitoare pentru noii veniti. Dupa o scurta privire orientativa aruncata in jur, toata lumea intra rapid in ritm.  Nu a durat mult pana ce clubul a devenit arhiplin, astfel incat era nevoie de un adevarat efort sa te strecori cu success dintr-o parte in alta a localului. Oamenii se atingeau unii de altii, ringul de dans era plin si trebuia sa fii tare atent sa nu lovesti pe cei din jurul tau in timp ca dansezi. Dar, si in aceste conditii, tinerii erau relaxati,  incercau sa prinda ritmul muzicii si sa se simta  cat mai bine.
Dupa miezul noptii,  coada  din fata clubului era si mai mare. Baieti si fete, cupluri, grupuri de prieteni,  cu totii asteptau,  in fata intrarii,  mai mult sau mai putini rabdatori, momentul in care se vor strecura inauntru si vor gusta din atmosfera de party. Pentru unii, asteptarea a durat mai mult de doua ore. Inauntru s-a intrat dupa principiul “cinci pleaca, cinci intra” in acest mod, lucrurile s-au miscat putin mai greu iar noii veniti au fost nevoiti sa se inarmeze cu multa rabdare. Cei de la ordine au aplicat acesta regula pentru ca clubul a devenit neincapator intr-un timp foarte scurt si aceasta era singura solutie disponibila in acel moment. 
Multi dintre tinerii care au ales sa-si petreaca noaptea in Silver Church au recunoscut faptul ca prefera acest club datorita faptului ca aici intalnesti oameni de toate felurile si din toate mediile. “Imi place aici varietatea, vezi genul piti, dar vezi si alceva” , exclama cu sinceritate o fata.  Alti petrcareti au recunoscut  ca in Silver Church se simt in largul lor datorita spatiului generos.
Adevarul este insa ca amatorii de petreceri nici nu aveau prea multe alte optiuni de distractie, mai ales pentru o seara de vineri.  “Si unde sa mergem atunci?”  a intrebat  la un moment dat si o fata din multimea prezenta in fata localului pe prietena care ii propusese sa nu mai astepte la o coada atat de mare.
Nelipsite de la party au fost si tipele care lasau in urma lor lungi suspine,  blonde, brunete,  cu picioare lungi si cu ten perfect, in grupuri de cate doua sau trei, fetele atrageau ca un magnet privirile baietilor din jur.  Cuplurile aveau ochi numai unul pentru celalalalt iar cei singuri aruncau din cand in cand un zambet razlet in jur, cu gandul ca, poate-poate o pica ceva in seara asta.  Caci, de ce sa nu recunoastem ? Sunt multi cei care vin la un party pentru “a se combina”, fie ca e vorba de o aventura de-o seara sau de ceva mai serios. Printre cei de la club au fost si persoane care nu puteau sa se desparta de social media nici macar pentru o seara. O tipa bruneta, indiferenta la ritmul muzicii, naviga de zor pe Facebook si trimitea mesaje. Dar si asa, cei care au vrut sa se distreze, s-au distrat, iar cei timizi s-au refugiat intr-un colt retras de unde puteau privi in voie pe ceilalti, fara sa fie vazuti. 
In concluzie, e de apreciat efortul celor de la Silver Church  in ce priveste modernizarea localului, care se vrea sa fie un spatiu neconventional cu un aer de “trendy cool”, locul arata bine, e asa cum trebuie sa fie, in schimb, muzica a lasat putin de dorit. Cel putin vineri seara,  DJ-lui nu a parut a fi in cea mai buna forma, sau cel putin nu a fost destul de inspirat intr-ale mixajului. O parte dintre tinerii cu care am vorbit au recunoscut ca atmosfera este ok, dar muzica asa-si-asa. La Silver Church ne plac multe lucruri, ne place imaginea de club glam pretentios pe care localul si-a format-o, apreciem faptul ca a redus preturile din meniu si nu mai este nevoie sa dai un million pentru o rezervare la separeu, ne place scena cu tenta modernista pe care se proiecteaza imagini avangardiste,  insa, am vrea sa vedem si sa auzim numai de bine la capitolul muzica.  Data viitoare, cand vom trece pe-acolo, am vrea sa vedem oameni care se uita pe sine in ritmul muzicii si nu mai sunt precupati daca le sta bine parul sau daca fac miscari caraghioase.

Articol publicat pe: http://www.muzicabuna.ro/articole/muzicabuna-la-redeschiderea-silver-church-club.html
Sursa foto: Cerok Veywadh

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu