24 februarie 2011

Daca ar fi sa aleg o melodie de dragoste ...

As alege: "Don McLean - And I Love You So".

Poate fi descarcata aici.



Sunt de acord cu comment-ul de pe  You Tube "This is one of those songs that are like good wine...they just seem to keep better and better as time goes by...Beautiful melody and deep, rich lyrics...Thank you!".
Desi aceasta  melodie care nu are prea mult rating, ea va ramana in istoria muzicii "till the end". Cum spunea un producator de muzica la "it's one of those songs". Aceast cantec nu este numai pentru romantiosi, cum au unii tendinta sa creada. Este pentru cei care inteleg. Ceilalti pot sa merga mai departe ... Imi plac versurile.Sunt deep. Imi place daruirea artistului atunci  cand interpretaeaza. Se vede ca e vorba de o melodie care are in spate experienta si simtirea. Nu banii, nu succesul. E interesant, cei mai multi artisti spun ca atunci cand au incercat sa faca o melodie care sa aduca bani, nu le-a iesit. Cele doua, arta si succesul comercial nu merg mana-n mana. Cel putin, de cele mai multe ori. Dar, sa nu uitam, ca muzica e o industrie. Tot respectul pentru cei care reusesc sa le imbine pe amandoua. Insa e greu, e foarte greu ...

"Don McLean - And I Love You So". 
And I love you so
The people ask me how
How I've lived 'til now
I tell them I don't know

I guess they understand
How lonely life has been
But life began again
The day you took my hand

And yes I know, how lonely life can be
The shadows follow me
And the night won't set me free
But I don't let the evening get me down
Now that you're around me


And you love me too
Your thoughts are just for me
You set my spirit free
I'm happy that you do

The book of life is brief
And once a page is read
All but life is dead
That is my belief

De Dragobete

Si-avem si noi romanii o sarbatoarea a noastra. Si inca una de "de dragoste". Nu "din dragoste". E cu totul altceva. Noi sarbatorim si Valentine's Day & Dragobete si multe altele. Cu cat sunt mai multe, cu atat mai bine! Ne place sa sarbatorim. Si, pana la urma urmei "De ce nu ?" 
De ce ne spetim atat cu munca cand cand sunt atatea lucruri frumoase in jur ... 
Avem origine latina. Si asta se vede. Americanii nu stiu ce insemna  "dolce far niente". Pacat ca nu stiu ... Ar trebui sa vina mai des prin Europa.
Au multe de invatat de la noi :)
Si noi de la ei, sa nu fiu subiectiva, dar nu cat au ei de la noi :p Oricum - suntem mai batrani decat ei & mai experimentati :)
Imi place cum a iesit versiunea bloggerilor a melodiei "Cele doua cuvinte" a trupei Taxi. Si finalul e funny. Vine omul de serviciu (Dan Teodorescu)  si spune pe un tot usor sarcastic: “Bloggeri. Cum îi scoţi din spaţiul virtual s-a ales praful!”

 

21 februarie 2011

Ce ma "reseteaza" ?

Mi-a placut  acest post despre ce ne face placere. E vorba despre lucruri pentru care viata merita traita. Micile placeri ale vietii care "keeps you going" ... Acele  MOMENTE in care simti ca traiesti si iti spui: "La vita e bella".


 My List

Daca e sa vorbim de "resetat", pe mine ma "reseteaza" natura. Imi place foarte mult sa ma plimb intr-o zi de toamna, atunci cand frunzele cad, vantul adie usor iar aerul are o savoare speciala.
Imi place vremea inainte de furtuna cand in jur se simte "mirosul ploii" si vantul bate din ce in ce mai tare.
O escapada in munti imi prinde iar bine. Ador aerul rece si intepator dar in acelsi timp de o prospetime savuroasa - pe care il intalnesti numai la munte.
Imi place sa calatoresc - chiar foarte mult.  Sa vad oameni si locuri. Ma simt mult mai bine cand vad oameni pe care nu i-am mai vazut demult  si imi povestesc ce-au mai facut. Sau, mi-e dor sa revad locurile care mi-au fost dragi odata. Imi plac locurile isorice si locurile pe care le vad pentru prima oara, spunand-mi in gand "n-am mai fost niciodata aici". De aici si vorba "sa privesti ceva ca pentru prima data". Imi place reinventarea. E frumos cand calatoresti, vezi locuri noi, dar e frumos si cand vezi aceleasi locuri cu alti ochi.
O carte buna intr-o zi de iarna (sau cand ploua si tuna afara) face minuni.
O plimbare cu bicicleta imi incarca bateriile.
Un ceai firbinte baut pe terasa dimineata. Mirosul cafelei intr-o dimineata friguroasa cand te-ai trezit si primul lucru pe care il faci este sa pui ibricul pe foc.
Alergatul in aer liber pe malul Dambovitei, in timp ce ascult muzica preferata la casti.
Muzica. N-as putea trai fara muzica ...