23 decembrie 2010

Jack & Jones: Women are pigs


Cum ar fi dacă lumea în care trăim ar fi întoarsă cu sus-n jos?  Cum ar fi dacă nu femeile s-ar simţi folosite de bărbaţi, ci bărbaţii s-ar simţi folosiţi de femei ? Cum ar fi dacă bărbaţii ar vrea legături romantice şi de durată iar femeile ar dori numai sex şi aventuri de-o noapte ?

 Ideea creativă a celor doi copywriteri danezi, Thomas Hoffmann şi Martin Storgaard,  arată că, dincolo de relflexia oglinzii, lucrurile stau cu totul altfel: un tip cool, drăguţ şi sensibil, în Jack & Jones outfits, se declară dezgustat de toate relaţiile cu femei care vor numai o aventură de-o noapte. Femei, care pleacă rapid din viaţa lui, fără să lase vreo urmă,  în afara lenjeriei intime, uitată printr-un colţ al camerei si aruncată apoi la tomberon. Tot ceea ce vrea acest băiat este o fată alături de care să vadă filme vechi, îmbrăţişaţi, pe vechea canapea din sufragerie.  El se întreabă nostalgic  unde s-au dus vremurile de altădată, cu cine romantice,  plimbări în parc, şi tinerii îndrăgostiţi care se ţin mână. Recunoaşte că „of course, sex it’s nice” dar doreşte mult mai mult: „sometimes I just wana be held at night”. Însă, femeile din viaţa lui par a vrea numai „one night stand”. Iar el se simte folosit, ca şi cum ar fi „ a Girl – Toy”, în mâinile tuturor „fetiţelor” care i-au trecut  pragul. După cum se exprimă „all they want it’s f***”. Cred că succesul de care s-a bucurat acest ad se datorează ideii creative, compoziţei scurte şi bine închegate.
Clip-ul se termină cu imagina acestui tip pe post de păpusă Ken, prizonier într-o cutie, pare neajutorat şi în acelaşi timp la îndemâna oricărei domnişoare care ar avea nevoie de-o jucărie.
 Woman are pigs” – un ad care se bucură de concept inspirat  şi o execuţie memorabilă. 

- Cimpoeru Iulia - 


Obs. text scris pentru iqads.ro

Caut un dictionar bun

Internetul e plin de resurse. Aparent ai toate informatiile la dispozitie. Dar, de multe ori, cand vrei sa cauti ceva, trebuie sa te pregatesti sufleteste si sa te inarmezi cu multa rabdare. Informatiile bune sunt greu de gasit.  Pe net, exista riscul sa pierzi o gramada de timp pana gasesti ceva ce te multumeste. Nu de putine ori, navigarea online e ca navigarea pe o mare tulbure. Google, o fi el mare si tare, dar are si lipsuri. Spre exemplu, nu are un criteriu clar definit de selectare a site-urilor conform relevantei.
In consecinta, content-ul multor site-uri este de cele mai multe ori pueril.



In ce priveste dictionarele, recomand cu caldura :
  • WORDWEB -este un dictionar englez care poate fi descarcat gratis de aici. Functioneaza off-line si il ai tot timpul pe calculator. Baza de cuvinte este destul de buna. Daca cauti un cuvant ti se da definitia cuvantului, exemple cu acel cuvant intr-un context, cuvinte inrudite, si sinonime ale cuvantului. Folosesc acest dictionar de mult timp si e super bun.
  • DICTIONAR CARE TRADUCE FRAZE -  poate fi gasit atat roman englez cat si englez roman. Traducerea este buna, mai are mici scapari in ce priveste dispunerea cuvintelor intr-o propozitie. Expresiile le traduce motamo. Insa functioneaza mult mai bine decat Google Translate.

21 decembrie 2010

Mosule "Hai ca se poate !!!"

Am vazut pe blog-ul grapefruits acest SITE  cu scrisori funny adresate Mosului. Partea buna este ca oricine poate scrie o scrisoare si daca este aprobata de elfi va fi facuta publica. Pur si simplu te prapadesti  de ras citindu-le :)) BRAVO FourHooks !



Mi-e mi-au pacut:

Sender: M. Zuckerberg
 Subject: Hey man
Dear Saint Nic,
Please tell those Romanian "social media experts", "digital creatives" or whatever they're called to stop spamming my socialnetwork with those useless, bland and annoying fan pages they're so eagerly creating and tell them to go back to Farmville and take notes.
They're ruining my rep and you know it's all about rep in this game...

Tx,
Mark 
PS. Btw, I've noticed you don't have an official page so get those elves working on it asap :)


Sender: Noul Rom
Subject: Back in time
Mos Craciun cu plete dalbe
Eu eram de pe vremea cand tu te numeai Mos Gerila si le aduceai oamenilor o portocala pe care o imparteau la patru frati.
Ce frumos era atunci, Mosule! Ce-ar fi sa facem o masina a timpului si sa ne intoarcem in vremurile alea de aur?
Eram singur si toata lumea ma iubea. Nu erau marmote, vacute, ciocolate rafinate si alte fite. Doar eu, Rom, si atat!
Nici nu aveam nevoie de atatea bugete de promovare, de idei inovatoare si de insight-uri de consumator sa ma promovez. Lumea doar ma vedea si era fericita ca are ce manca la pranz.
Unde-s vremurile de altadata?
Cu drag si nostalgie,
Noul, vechiul, vesnicul Rom 


Sender: Emil Boc
Subject: Bani!
Mosule, de Craciun nu mai vreau pantofii aia cu talpa groasa! Da-mi te rog bani sa pot plati salariile!
Cu drag, Emil Boc
P.S. Nici o sansa de prima de Craciun pentru bugetari, nu?

Sender: Mugur Patrascu
Subject: Flash!
Draga Mosule,
Ce frumos cad fulgii in Flash! Ce frumos iti duc renii sania in Flash! Ce frumos arde focul in Flash! Totul e mai frumos in Flash, Mosule!
Vreau si eu o licenta noua de Flash sa fac proiecte frumoase! Atat! Ar fi prea mult sa-ti cer ca realitatea sa fie ca-n Flash, nu?
Cu drag,
Mugur 



Sender: Alintaroma
Subject: alintare humanum est
Mosule, te-ai alintat in dimineata asta cu o cafea?
Ai simtit aroma sarbatorilor? Perfect, sa trecem la ce ne doare.
Mooooosule, ada-mi te rog de Craciun o reclama noua. N-o mai suport pe aia cu copilul. La inceput parea frumoasa, dar Mosule, de atatia ani? Si daca se poate si cu buget mic de productie.
Multumiri,
Alintaroma 

Sender: Coca Cola
Subject: contract 2010
Stimate domnule Craciun
Va multumim ca si anul acesta ati fost de acord sa va asociati cu noi. Dupa cum ati putut observa, avem spoturi noi-noute (bugete mari) si credem ca reprezentarea domniei voastre in ele este conform clauzei din contract 240.
Dupa cum stiti, la noi a fost semnat contractul cu clauzele aditionale si trimis. Va rugam ca in cel mai scurt timp sa primim varianta noastra semnata, pentru a o putea introduce in contabilitate. Stim ca este o perioada dificila, dar va rugam sa trimiteti un ren cu el.
Respect
Managementul Coca Cola 


Sender: Ala negru de respira greu
Subject: Batman, Batman!
Bai Mosule,
eu nu vreau nimic pentru mine, desi nu ar strica un Harley.
Vreau doar sa persiste criza, sa ne intoarcem in vremurile de aur ale publicitatii romanesti cand nu exista conceptul de concediu sau weekend.
Asta daca nu vrei sa o patesti ca Batman ;)
Ala negru de respira greu prin reclame 

Sender: Mama lui Novac
Subject: Laptopul fiului meu
Draga Mos Craciun,
Ne cunoastem de atata timp. Iti amintesti cand era Dragoselul mic si te rugam sa-i aduci cadouri, desi facea numai prostii?
Asa si acum. De Craciunul asta, Mosule, te rog insa sa-i strici laptopul. Nu, sa nu-i aduci altul nou. Sa fie stricat doar de pe 23 pe 27, sa mai vorbesc si eu cu el. Asa sta tot timpul cu nasul in el. Aaa, si telefonul te rog, ca are internet si acolo.
Multumesc. Doamna mama lui Nova

Sender: Petrisor Obae
Subject: SCANDALOS! REVOLTATOR!
Mosule!!!!
De ce nu ai tu un interviu in EXCLUSIVITATE la mine pe site? DE CE?
Nu crezi ca ar fi de cuviinta sa prinzi o ultima repriza de publicity, un extra BUZZ de sarbatori?
Ca eu sunt dispus sa pun de-un interviu INCENDIAR! Mai ales ca il facem VIDEO, o sa fie EPIC!
Ce zici?
PETRISOR 

Sender: Angajatii Realitatea
Subject: Interviu
Mosule, avem o rugaminte.
Te rugam sa nu te mai duci atata la proTv si sa mai vii si pe la noi, ca si asa ni s-au taiat bugetele, n-avem bani de subiecte tari si trebuie sa umplem timpul cu ceva. Poate la Adrian Ursu si la Oana Stancu in emisiune? Promitem ca Oana n-o sa fie asa cum e ea de obicei...
Inca ceva: promiti ca spui ca Basescu e cauza acestui Craciun nefericit de criza pentru noi toti?
Cu stima, echipa Realitatea.

Sender: Adrian Botan
Subject: Ignora-l pe ala negru de respira greu
Atat. 
Multumesc 
Sender: Ala negru de respira greu
Subject: Re: [Fw:] Ignora-l pe ala negru de respira greu
Se vede ca e inginer, altfel era si el mai creativ si punea de un mail ce rupea la Ad'Or daca nu luam eu toate premiile la festival (haha, inside joke).
Ignora-l pe el, se vede ca nu i-a picat bine Noul Rom!
Respect!
Ala negru de respira greu

Sender: Unchiul Rudolf
Subject: Moșule, ai fi cel mai bestial

Moșule,
Ai fi cel mai bestial dacă măcar în sezonul acesta ne-ai scuti de lecturi privind social media, social advertising, MLM și alte asemenea. Nu de alta dar constat că se bagă multe banalități în prezentări, nimic nou și mă irită să tot dau scroll down peste articole fără cap și coadă, fără rost, scrise pentru a nu dezvălui nimic.
Și da, am fost cuminte, punând umărul la Web 3.0, ăla despre care socialiștii ăștia vorbesc fără a ști mare brânză despre el.
Te-am pupat.
Unchiul Rudolf 


Sender: Traian Basescu
Subject: Hă hă hă
Draga Mosule,
Anul acesta as vrea sa imi aduci un nou Boc pentru ca cel actual e cam uzat si nu prea mai raspunde la comenzi.
P.S: Si Elena Udrea e cam uzata, daca poti, adu-mi una noua, te rog :D
Cu drag, Traian. 

Sender: Decorix.ro
Subject: La anu' vrem sa fim Emag
Draga mosle,
Am fost copii cuminti, ne-am facut temele, am fost la GpeC, am castigat si un premiu, am luat si notite.
La anu' vrem sa fim si noi Emag.
Se poate ?
Pliz pliz pliz ?
Pretty pliz ? 

20 decembrie 2010

One day stay in Cluj

Acum cateva zile am fost in Cluj. Orasul studentiei mele. L-am regasit acelasi. Ningea puternic. In jur se simtea o atmosfera de sarbatoare. In Cluj totul are alt ritm. Viata e mai linistita - dar nu atat vorba de linistea  specifica provinciei, ci de faptul ca nu simti presiunea timpului, ca si in Bucuresti.
Daca asculti atent pentru cateva momente forfota orasului, distingi un zumzet vesel , nu auzi injuraturi sau tonuri rastite si, daca te uiti in jur, oamenii nu sunt atat de incruntati. In Cluj se vorbeste mai calm si se zambeste mai des. Greutati sunt si aici ... Sunt putine locuri de munca si nu se castiga ca si-n Bucuresti. De asemenea, s-au inmultit locurile cu afise albe "De inchiriat". Dar, de undeva, clujenii isi extrag seva de a merge mai departe si inca au puterea de a zambi.


Zona pietonala din  piata Matei Corvin.

Oamenii dau impresia ca sunt in cautarea unor cadouri, nu ca ar veni sau ar pleca de la munca. In fundal se vede "Libraria Universitatii". Librarie care s-ar "extins" - acum are si pet-uri de Cola, obiecte artizanale si tot felul de nimicuri, cartile au ajuns cumva pe locul doi. Dar - altii ar spune "Bravo", regulile pietei sunt dure, ori te adaptezi, faci profit, ori dispari . Simplu ...


Mi-a placut cand am intrat in acest magazin second, situat pe o strada care e intre Bulev. Napoca si Bulev. Memorandumului. Il stiam de mult. Candva am cumparat de aici niste curele. Hainele sunt scumpe - dar merita sa intri pentru atmosfera. Aici se simte Craciunul !


Cladirea luminata din spate este Biblioteca Central Universitara. Pana acum, este biblioteca mea favorita (nu am vazut-o pe cea din Iasi). Imi plac bancile de studiu vechi si incapatoare din Sala Mare. De asemenea, poti veni cu laptop-ul, ai cablu de internet si, mai nou, retea wireless. Cartile se aduc mai greu (cam intr-o ora) iarna, dar fondul de carte e destul de bogat, asa ca, merita sa astepti.
Cand am intrat in biblioteca toate erau cum le stiam. Se simte insa reducerea de personal. La sala de Periodice  se lucreaza acum pana la 4. Da, am citit ziarele :)

Pentru a avea acces in BCU mi-am reinoit permisul si am platit o amenda veche de 20 de Ron. Acum pot veni oricand... Numai Clujul de n-ar fi atat de departe ...

My favorite Shakespeare Sonnet (XLIII)

Shakespeare ramane Shakespeare. Nu se compara experienta de a-l citi cu nimic in lume. Am descoperit acest sonet in timpul unui curs. L-am citit din nou si din nou. Am sfarsit prin a-l invata pe dinafara. Sonetele shakesperiene raman adanc intiparite in inima. De fapt, fara sensibilitate, poezia ramane doar un sir de cuvinte care nu impresioneaza pe nimeni.




XVIII 
Cu ochii-nchisi eu te privesc mai bine,
caci alte lucruri dimprejur nu-i fura;
adorm si-n vis eu te zaresc pe tine
si-mi lumintezi deodata noaptea sura.
Tu, umbra printre umbre, luminoasa,
ce-ascunde chipul tau privirii mele,
cand raze lucitoare-n juru-i-lasa,
ca sclipatul indepartat de stele ?

Ce fericiti mi-s ochii peste zi,
cand ei te vad asa cum esti intreaga,
de-n miezul somnului tu poti razbi
pana si-n vise cu faptura-ti draga !

Cand nu te vad, te caut noaptea-n vis,
caci somnu-mi tine chipul tau inchis.

,  

 

This song it's exactly what Christmas it's all about



Dispretuit si parasit de oameni, om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit ca iti intorceai fata de la El, si noi nu L-am bagat in seama. Totusi, El suferintele noastre le-a luat purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu, si smerit. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti.

Isaia 53:3-5