23 decembrie 2010

Caut un dictionar bun

Internetul e plin de resurse. Aparent ai toate informatiile la dispozitie. Dar, de multe ori, cand vrei sa cauti ceva, trebuie sa te pregatesti sufleteste si sa te inarmezi cu multa rabdare. Informatiile bune sunt greu de gasit.  Pe net, exista riscul sa pierzi o gramada de timp pana gasesti ceva ce te multumeste. Nu de putine ori, navigarea online e ca navigarea pe o mare tulbure. Google, o fi el mare si tare, dar are si lipsuri. Spre exemplu, nu are un criteriu clar definit de selectare a site-urilor conform relevantei.
In consecinta, content-ul multor site-uri este de cele mai multe ori pueril.



In ce priveste dictionarele, recomand cu caldura :
  • WORDWEB -este un dictionar englez care poate fi descarcat gratis de aici. Functioneaza off-line si il ai tot timpul pe calculator. Baza de cuvinte este destul de buna. Daca cauti un cuvant ti se da definitia cuvantului, exemple cu acel cuvant intr-un context, cuvinte inrudite, si sinonime ale cuvantului. Folosesc acest dictionar de mult timp si e super bun.
  • DICTIONAR CARE TRADUCE FRAZE -  poate fi gasit atat roman englez cat si englez roman. Traducerea este buna, mai are mici scapari in ce priveste dispunerea cuvintelor intr-o propozitie. Expresiile le traduce motamo. Insa functioneaza mult mai bine decat Google Translate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu